Hopp til innholdet

Medisin mot hjerneslag nå tilgjengelig som kosttilskudd i Norge

Ta vare på minnene - hukommelse citikolin

Medisiner basert på Citikolin eller CDP – kolin har vært å få på resept siden 1970 tallet. Da gjerne som «psyko-stimulant» eller «nootropic». Nå kan Citikolin kjøpes i Norge som kosttilskuddet KOGNIN fra Naturmedisinsentralen.

Medisin ved hjerneslag
I Japan og Europa ble Citikolin først brukt som en medisin for å hjelpe de som hadde hatt hjerneslag. Citikolin gjør hukommelse, tenkning og hjernefunksjon bedre.

KOGNIN kan brukes av alle
KOGNIN er i første omgang ment for middelaldrene og eldre. KOGNIN kan trygt brukes av yngre mennesker med et behov eller ønske om for en bedre hjerne og bedre hukommelse.

KOGNIN er en trygg og god kilde til kolin
Kolin er et viktig næringsstoff. Citikolin regnes som mye bedre enn kolin i sin rene form, eller som eksempel fosfatidylkolin.

Det finnes mye bevis for at kolin kan bedre nevrologisk-, kognitiv-, og hukommelse. Kolin forbedrer derfor mental prestasjon, læring, og konsentrasjon. Kolin virker også mot skader på sentralnervesystemet som kommer av alder.

KOGNIN er et nootropic/ en psyko -stimulant
Citikolin regnes av mange derfor som en av de mest effektive og potente «nootropics» som finnes. Nootropics kalles også ofte «psyko-stimulanter». Citikolin er ellers et stoff som også blir tatt svært godt opp av kroppen.

Citikolin brukes ved Alzheimer og Parkinsons sykdom med gode resultater. Citikolin er også brukt ved typer av avhengighet. Det virker som at Citikolin kan dempe «suget».

Citikolin har mange andre egenskaper
Citikolin beskytter blant annet leveren. Citikolin hemmer betennelse, og er brukt ved grønn stær (glaukom). Citikolin virker å kunne bedre syn hos de som lider av dette. Citikolin er med i mange viktige prosesser i kroppen. Listen over gode effekter er lang.

KOGNIN er trygt å bruke for alle
Citikolin har få eller ingen bivirkninger. Citikolin kommer ikke i konflikt med bruk av noen legemidler. Som et av få midler av denne type er også Citikolin trygt å bruke for barn. Gravide og ammende skal for sikkerhets skyld ikke bruke Citikolin.

Citikolin er tillatt som kosttilskudd i doser på 500 mg daglig. Citikolin finnes også som næringsmiddel til spesielle medisinske formål. Da er dosen med Citikolin på 1000 mg daglig (4 x 250 mg),

Citikolin regnes som en synergist med Palmitoyletanolamid (PEA), og disse stoffene kan gjerne kombineres for større effekt.

Prøv KOGNIN for hukommelsen citikolin